Naslovna Рукомет Успех рукометних нада у репрезентацији

Успех рукометних нада у репрезентацији

2246
0
PODELI

Млади рукометаши, изданци црвено-беле школе рукомета, на челу са тренером Игором Николићем, забележили су успех у протеклој рукометној паузи.

Након генерације 1997, од којих је неколико већ у првом тиму, класа 2000/2001 је нова генерација која обећава и у коју се полаже много наде. Они су то потврдили и у репрезентацији, заједно са тренером Игором Николићем, који је прикључен стручном штабу репрезентације за ову генерацију. Резултат се одмах видео.

Уз тренера Игора Николића, који предводи пионире са легендарним Жикицом Милосављевићем, боје Србије бранили су капитен Иван Хорват (леви бек), Сава Хајдин (лево крило), Дејан Милинковић (десно крило) и голман Алекса Макса, као и кадет Димитрије Столић.

У Румунији су одигране три утакмице, у граду Турну Северин. У прве две утакмице Румунија је славила, али у трећој утакмици је виђен прави однос снага. Пионири су били веома убедљиви, забележили успех и славили 26:16. Милинковић је постигао пет голова, Хорват три гола, док је Столић био стрелац победоносног гола у кадетској конкуренцији (31:30).

1[tab

После Румуније за генерацију 2000, уследио је турнир у Грчкој, и утакмице против домаћина Грчке, Израела, Мађарске, Хрватске и Кипра. Сава Хајдин је бриљирао против Кипра са седам голова, Дејан Милинковић је додао шест, док је против репрезентације Израела забележио седам голова.

У интервјуу за сајт Рукометног савеза Београда, тренер Игор Николић је причао о генерацији 2000.

Одговори

Буди први који ће оставити коментар!

Обавести ме о
avatar
wpDiscuz