Naslovna Рукомет Ненад Перуничић званично представљен као нови селектор Србије

Ненад Перуничић званично представљен као нови селектор Србије

816
0
PODELI
ФОТО: М. Рашић

На конференцији за медије у просторијама Рукометног савеза Србије представљен је нови селектор мушке репрезентације Србије, тренер Црвене звезде Ненад Перуничић.

Уз присуство челних људи Савеза и великог броја представника медија, нови шеф стручног штаба Орлова, изнео је своја размишљања:

– Желим да се захвалим на огромној подршци коју добијам свакодневно од својих колега и члановима Управног одбора на једногласној одлуци да ме подрже. Први утисак је осећај огромно задовољства, поноса и части, свега онога на који начин гледам на то место и Србију. Велики изазов и одговорност које се не плашим. Свестан сам тренутка и оног што ме чека, у животу се никада нисам плашио изазова. Видећемо на крају учинак онога што желим да урадим. Даћу максимум, онако како сам то радио и када сам био играч, и у мојој Црвеној звезди. Тешко је већ дуже време, али узимам врућ кромпир са великим задовољством. Не плашим се оног што ме чека, јер знам да ћу бити свој, да ћу живети за репрезентацију и рукомет, као што сам и до сада живео. Још једном хвала свима. Изазови ме никада нису плашили. Увек сам тежио ка бољем и већем дајући себе. Тако ће бити и овог пута. Нисам тремарош, али једна врста треме постоји. Ово је нешто о чему машта и сања сваки тренер који жели нешто озбиљно у својој каријери. Огроман изазов који прихватам пуног срца. Нећу тражити никаква оправдања и алибије, јер сам за своје циљеве спреман да погинем. Све што ме чека прихватаћу на прави, спортски начин – рекао је Перуничић и прокоментарисао потенцијал са којим српски државни тим располаже:

– Момци који су изнели терет квалификација у једном заиста тешком тренутку показали су се на људском плану, приказали један огроман мотив и срчаност, све што је својствено овом поднебљу, један максималан фајт на терену, нешто што нико не може да ти одузме, без обзира ко је противник преко пута. Можда грешим, али са много респекта и поштовања смо улазили на терен са разним противницима. Чињеница јесте да су то освајачи медаља, али када изађеш на терен, онда је твоја жеља против његове. Имам обичај да кажем „уради данас да не би жалио сутра за оним што је прошло“. То учим моје играче у Звезди који су далеко слабијег квалитета. Био сам критичар, и очекујем критике. То се подразумева. Највише сам критичан био према тим стварима. Одувек сам имао утисак да смо остали недоречени у том мотиву, а најмање сам коментарисао стил игре, начин одбране. Репрезентација је нешто што радиш људски када дођеш из клуба. Даш себе на један начин, играње за репрезентацију је нешто што не може да се мери са клубом. Играње са друговима, колегама, за своју земљу, то је нешто што не може да се мери ни са чим. Да будемо оно што јесмо, то ми је први циљ. И у наше време смо били слабији од светских и олимпијских шампиона, али смо увек излазили ратнички расположени. Противници су излазили знајући да играју са Србима и да их чека велика борба. То је спорт, тако га признајем – закључио је Перуничић.

Председник Скупштине РСС, Владислав Крсмановић, потпредседник УО РСС, Мирко Бутулија и члан УО РСС, Александар Ђорђевић, уручили су селектору Перуничићу дрес са његовим иницијалима.