Рукометаши Црвене звезде остварили су другу победу у новој сезони. У „Шумицама“, у првом мечу 3.кола, црвено-бели су савладали Југовић 33:28 (18:15).

Нису имали пуно времена после пораза у Крагујевцу изабраници Ратка Ђурковића, а како је Звездин тренер и најавио, оставили су иза себе, архивирали утакмицу у Шумадији и окренули се наредним изазовима.

Ивану Хорвату, Виктору Матичићу и Милошу Бујишићу за овај меч се придружио и Петар Панић, који је и даље ван строја због последица грубог фаула у Крагујевцу.

Одговорили су црвено-бели већ на самом старту, капитен Ненадић је предводио екипу до 4:0, затим и 8:2 у 10.минуту. Југовић је успео да се у другом делу првог полувремена пробуди и смањи заостатак, захваљујући Николи Ковачевићу, који је постигао 7 од 15 голова Југовића за полувреме и прекаљеном голману Косановићу, бившем голману Црвене звезде, који је зауставио два зицера и седмерац. Звезда је имала сигурну разлику до финиша, али је Ковачевић са два брза гола успео да смањи на прихватљивих 18:15 пред полувреме.

Црвено-бели су заслужили игром и односом већу разлику, вратили +5, али је Југовић серијом успео да се приближи на само гол заостатка у 40.минуту – 22:21. Проблем је био и одсуство Симића у другом полувремену на левом крилу, које је покривао Марко Кнежевић. Након тајм-аута Ђурковића екипа је успела да се консолидује и поврати разлику, тиме и мирно приведе утакмицу крају. Ненадић је постигао два веома ефектна гола, затим још један, Југовић није искористио два играча више, а Мирко Ђуровић у другом полувремену постигао свих шест голова за потврду тријумфа. На крају, сигурних 33:28 за нова два бода.

Заслужено је играч утакмице био Драшко Ненадић, уједно и најефикаснији са 9 голова. Мирко Ђуровић је постигао шест и прешао цифру од 200 голова у црвено-белом дресу, пратио их је Урош Симић са пет.

Наредног петка, Црвена звезда гостује у Костолцу, екипи Рудара.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – ЈУГОВИЋ 33:28 (18:15)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 200. Судије: Бранислав Ненадић и Дарко Стефановић (Београд). Искључења: Црвена звезда 8, Југовић 14 минута. Седмерци: Црвена звезда 5(4), Југовић 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 6(3), Симић 5, Ненадић 9(1), Мајдуб, Колунџић 3, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Сегал 2, Шмигић 1, Благојевић, Вучићевић 1, Кнежевић 4, Перић, Шљукић, Канкараш 2. Тренер: Ратко Ђурковић

ЈУГОВИЋ: Момчиловић 2, Драгољевић 1, Абрамовић, Видојевић 2, Травар 1, Косановић, Регодић 7 (1), Билић, Нинков, Ољача, Столић 3, Живковић 3, Ковачевић 8, Петровић, Андрић, Пешић 1. Тренер: Предраг Топић