У прес центру СД Црвена звезда организована је конференција за медије поводом озваничења сарадње и потписивања уговора између РК Црвена звезда и данске компаније Грундфос.

Дански бренд и светски лидер у производњи пумпи, који је познат и препознатљив у свету рукомета, нови је генерални спонзор Звездиног рукометног клуба. Испред РК Црвена звезда медијима су се обратили директор Ненад Перуничић и председник Скупштине клуба Данило Ђаковић, док је испред данске компаније представник Вељко Тодоровић, директор Грундфос фабрике у Инђији.

Ненад Перуничић је поздравио присутне и упознао са развојем пута који је водио до сарадње између два велика бренда.

Желим да поздравим све присутне, пријатеље клуба, медије, играче. Велико ми је задовољство што смо данас овде, у питању је јако важан тренутак и јако важно спонзорство за мушки рукометни клуб Црвена звезда. О самој повезаности велике компаније Грундфос са рукометом ће вам више рећи директор, господин Тодоровић. Сами разговори и идеја о повезаности са господином Тодоровићем су почели негде од септембра прошле године. Разговори нису били једноставни, поптуно разумљиво када је у питању велика компанија, генерално спонзорство и додавање имена нашем клубу, склапање два бренда. Наишли смо на велико разумевање господина Тодоровића од самог старта, који долази из другог дворанског спорта, разумео је ту повезаност Грундфоса са рукометом и брендом Црвене звезде. Морам да се захвалим господину Стевану Дики Стојановићу, мом великом пријатељу, господину Владу Гаку, председнику општине Инђија и шефу кабинета господину Немањи Миливојевићу. Битно је да напоменем и због стратегије и плана, не само за ову сезону, него и за будућност, да то говоримо у тренутку када је РК Црвена звезда стабилан клуб и желимо да будемо оно што налажу историја и традиција једног рукометног великана. Бићу отворен, и медији то знају, нисмо крили проблематику стања везану за рукомет, али оно што је мени јако битно и због чега сам поносан да смо на уштрб резултата и очекивања звездашке јавности желели да будемо здрав клуб и да испуњавамо наше обавезе, које нису биле мале, и биле су нескривене. Сматрам да се бољи и већи циљеви остварују када имате здраву подлогу. Због тога сам срећан јер можемо да разговарамо на том нивоу. Још једном захвалност господину Тодоровићу што је од самог почетка разумео и проблематику и значење рукомета у нашој земљи, где је рукомет деценијски био један од главних спортова, и на крају крајева, оно што рукомет представља у Европи и свету.

Господин Вељко Тодоровић је истакао да су три главне ствари пресудиле у корист ове сарадње и изразио задовољство.

Желим да вам се захвалим што сте по овом врелом, јунском дану овде са нама. Три су главна разлога зашто смо одлучили да спонзоришемо РК Црвена звезда. Као прва ствар: Црвена звезда је бренд, исто као што је и Грундфос. Црвена звезда је највећи бренд у овом делу Европе, Грундфос је највећи бренд кад су у питању пумпе и транспорт воде са једног места на друго. Други разлог је што је Грундфос данска компанија, из земље у којој је рукомет национални спорт. Са великим задовољством могу да кажем да Грундфос поред подржавања великих европских и светских такмичења, сада подржава и трећи клуб. Поред данског клуба Бјерингбро Силкеборг и Татабање из Мађарске, сада је Црвена звезда трећи клуб где смо генерални спонзор. И наравно, трећи разлог је господин Ненад Перуничић, његов приступ и начин на који жели да води овај клуб. Сви знамо да је господин Перуничић бренд за себе, знамо и шта представља у рукомету, знамо какво је и име у Европи. Мислим да смо направили добру комбинацију како бисмо успели да Звезди омогућимо да нормално функционише, ради и постиже спортске резултате, а са друге стране да и ми будемо видљивији као бренд у Србији.

Председник Скупштине РК Црвена звезда Данило Ђаковић се захвалио на указаном поверењу новом генералном спонзору.

Сви који сте дошли присуствујете великој ствари, а то је потписивање генералног спонзорства између једне од најозбиљнијих компанија у овом делу Европе из области коју је господин Тодоровић представио. Пожелео бих успешну и срећну сарадњу и да захвалио се на указаном поверењу.

РК Црвена звезда ће у наредној сезони наступати као РК Црвена звезда Грундфос.