Данас смо сазнали и парове и новог шампионата АРКУС лиге за рукометаше. Црвена звезда се налази у изазовној групи А.

Систем АРКУС лиге није се мењао у односу на протеклу сезону. Први део лиге ће се играти у две групе од по осам екипа, а по четири екипе ће обезбедити пласман у плеј-оф и од нуле кренути у борбу за титулу, СЕХА лигу и еврокупове. Екипе од 5. до 8.места наставиће такмичење у плеј-ауту и борби за опстанак у елити.

Као и рукометашице и рукометаше очекује тежак посао већ на старту. Црвена звезда ће одмерити снаге у првом делу такмичења са учесницима СЕХА лиге претходне две сезоне: вишеструким актуелним шампионом и освајачем дупле круне, и финалистом Купа Бранислав Покрајац.

Тим Жикице Милосављевића у доста тежој групи А очекују дуели против вишеструког узастопног шампиона Војводине, затим Металопластике, Радничког из Крагујевца, Динама из Панчева, Новог Пазара, Обилића и првака Супер Б лиге Север-Центар, Југовића.

Премијеру нове сезоне Звезда ће имати у Шапцу 18.септембра против Металопластике, затим ће у „Шумицама“ црвено-бели дочекати панчевачки Динамо у оквиру 2.кола. У трећем колу следи гостовање у Крагујевцу, док је први дуел против шампиона Војводине на програму у 7.колу.

Комплетан распоред РК Црвена звезда у групи А АРКУС лиге за сезону 2021/22

1.коло/8.коло
Металопластика – Црвена звезда

2.коло/9.коло
Црвена звезда – Динамо

3.коло/10.коло
Раднички – Црвена звезда

4.коло/11.коло
Црвена звезда – Нови Пазар

5.коло/12.коло
Обилић – Црвена звезда

6.коло/13.коло
Југовић – Црвена звезда

7.коло/14.коло
Црвена звезда – Војводина