Рукометаши Црвене звезде Грундфос остварили су прву победу у сезони над Новим Пазаром у „Шумицама“ – 33:24 (18:15).

Пред око 350 гледалаца, од којих је 200 било организованих навијача Црвене звезде, и подршке коју су добили у тешкој ситуацији, реаговали су рукометаши у црвено-белим дресовима позитивно и остварили први тријумф.

Иако у почетку није ишло глатко, Нови Пазар није одустајао, али су у другом полувремену заиграли црвено-бели како се очекује, што је донело први тријумф, надамо се први у низу.

И поред предности од старта, није Звезда успевала да се одлепи у раној фази. У 13.минуту при резултату 10:7, Матичић није искористио седмерац, да би затим Кикановић направио фаул у нападу, али су Маринковић и Кикановић, који је исправио грешку, донели 14:9. Уследио је празан ход, који је Нови Пазар искористио и серијом 4:0 дошао само на гол минуса, (14:13). Ипак, Звезда је одбила налет противника и у финишу одговорила серијом за 18:15, резултатом са којим се отишло на полувреме.

Ношени подршком са трибина врло брзо су се изабраници Жикице Милосављевића одвојили у другом полувремену. Одбрана је одрадила велики део посао, као и голман Гемаљевић, а Звезда је у серијама сломила Нови Пазар и мирно привела меч крају. Гол за гол на крају, Урош Симић је постигао првенце у дресу Звезде, а Марко Крсманчић поставио коначних 33:24.

Управо је Крсманчић био најефикаснији са 9 голова, Виктор Матичић је постигао 7, Мирко Ђуровић 4.

У наредном колу следи дуел против Обилића на Бањици, веома битан по Звезду, која би победом кренула ка првој половини табеле и првом циљу за сезону.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос – НОВИ ПАЗАР 33:24 (18:15)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 350. Судије: Миленко Алимпић и Здравко Црњански (Бачка Паланка). Искључења: Црвена звезда Грундфос 12, Нови Пазар 8. Седмерци: Црвена звезда 4(3), Нови Пазар 3(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 4, Симић 2, Јовић, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Матичић 7(3), Благојевић, Крсманчић 9, Брети, Лаковић 2, Маринковић 2, Кикановић 2, Вучићевић 3, Шљукић, Атанасов 2. Тренер: Жикица Милосављевић

НОВИ ПАЗАР: Рајичић, Мујчиновић, Радисављевић 6(2), Стојановић 7, Мрваљевић, Међедовић 1, Карановић 2, Гуџевић, Брунчевић, Мекић, Ракић 5, Славуљица 3. Тренер: Хасан Мемић.