РК Црвена звезда Грундфос освајач је Купа Београда за сезону 2021/22. Црвено-бели су у финалу региона Београд савладали Обилић 39:27 (21:18) и обезбедили пласман у претколо Купа Бранислав Покрајац.

Црвено-беле ће на путу до четвртфинала чекати дуел против екипа који су протекле сезоне завршили од 5. до 8.места АРКУС лиге, а то су: Динамо Панчево, Дубочица, Раднички Крагујевац или Рудар из Костолца, екипе које и ове сезоне играју плеј-оф АРКУС лиге. УЗ Црвену звезду пласман у претколо обезбедиће победници Купа региона Војводина, Исток и Запад РС Централне Србије.

Црвена звезда је претходно савладала Синђелић 39:16, док је Обилић био успешнији од Рекреатива. У финалном дуелу није било пуно проблема за црвено-беле. Обилић је имао почетну иницијативу и предност, водио и 9:6 у 9.минуту, али је после гола капитена Ивана Хорвата тачно на средини полувремена за прво изједначење (11:11), Црвена звезда врло брзо серијом од три везана гола преузела контролу над утакмицом и ту разлику потврдила пред полувреме голом Драшка Ненадића, (18:21).

Иако је утакмица играна у „Шумицама“, Обилић је био номинални домаћин, а Црвена звезда успела да се као „гост“ у другом полувремену у потпуности одлепи и у серијама преломи утакмицу. Једном таквом серијом је завршена утакмица, Немања Јовић је поставио коначних 39:27 и најавио подизање трофеја.

Виктор Матичић је био успешан 11 пута, исто као и у мечу против Синђелића, пратили су га Немања Вучићевић са 6, по 4 су постигли Драшко Ненадић, Радисав Лаковић и Лука Кикановић.

Пехар је подигао капитен Иван Хорват, а последњи пут када су подизали пехар града, црвено-бели су ишли до самог краја и подигли пехар Купа Србије. Надамо се истом сценарију и пехару у рукама Звездиног капитена и детета, Ивана Хорвата.

У недељу против истог противника, на истом месту, у оквиру 12.кола групе А АРКУС лиге од 18 часова.

ОБИЛИЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос 27:39 (18:21)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 50. Судије: Бранислав Ненадић и Дарко Стефановић (Београд). Искључења: Обилић 8, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: Обилић 5(4), Црвена звезда 5(5).

ОБИЛИЋ: Радовић, Савић, Јовановић, Топаловић, Поповић, Једоксић, Цвијетић 7(4), Гојковић, Теодоровић 4, Јовановић 6, Милутиновић 2, Гудурић 3, Вуковић 2, Вујичић 1, Антић 1, Тасић 1. Тренер: Марко Павловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 2, Хорват 3, Симић, Ненадић 4, Јовић 1, Гемаљевић, Мајес 1, Јелић, Матичић 11(5), Благојевић 1, Лаковић 4, Маринковић, Кикановић 4, Вучићевић 6, Петровић 1, Атанасов. Тренер: Антон Букилић