Рукометаши Црвене звезде Грундфос забележили су нови пораз, овог пута, у оквиру 12.кола групе А АРКУС лиге у „Шумицама“ од Обилића 28:30 (16:14).

У дуелу екипа које ће такмичење наставити у плеј-ауту, Звезда је имала исту рачуницу, али је додатно закомпликовала себи посао на пролеће. Победе над Обилићем и Југовићем донеле би миран сан по питању опстанка, али Обилић је успео да првом победом обезбеди себи два бода која ће пренети у доигравање.

Деловало је да су се после шока и пораза од Радничког у „Шумицама“ у плеј-оф утакмици, освајањем Купа Београда Звездини рукометаши подигли и да ће у две од три битне утакмице до краја године себи олакшати посао. Тако је и почела утакмица.

Од старта је Звезда имала предност, Обилић је успео да се до 10. минута одржи у мечу (5:5), уследила је серија од три везана гола која је обезбедила вођство и миран ток полувремена до финиша, (9:6). Мирко Ђуровић је донео и +4, а онда је Звезда стала и четири минута није постигла погодак, да би Јестровић и Теодоровић преполовили минус пред полувреме, 16:14.

Обилић је продужио серију и изједначио на старту другог полувремена, Звезда је стала, није успевала ни са играчем више да дође до гола, дуго се мучила и покушавала да се извуче из игре гол за гол. Међутим, Обилић је био тај који је преко „Звездиног ђака“ Стефана Шапоњића дошао до вођства, а затим у серији и до великих три гола разлике, (24:27). Уследио је тајм-аут Антона Букилића, Ненадић и Вучићевић успели да приближе наш тим до гоал заостатка, али Обилић је одбио налет и победу потврдио головима Теодоровића и Жујовића, 28:30.

Матичић је био најефикаснији са 8 голова, Вучићевић је погодио шест пута, Ненадић четири.

Кикс црвено-белих који себи нису смели да допусте, па је победа против Југовића дупли императив.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос – ОБИЛИЋ 28:30 (16:14)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 300. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Искључења: Црвена звезда Грундфос 6, Обилић 6 минута. Седмерци: Црвена звезда Грундфос 4(4), Обилић 2(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 2, Хорват 2, Ненадић 4, Јовић 1, Гемаљевић, Мајес, Матичић 8(4), Благојевић, Брети, Лаковић, Маринковић 2, Кикановић 3, Вучићевић 6, Атанасов. Тренер: Антон Букилић

ОБИЛИЋ: Радовић, Жујовић 1, Савић, Топаловић 4, Цвијетић, Јестровић 2, Теодоровић 8, Јовановић 3, Милутиновић 2, Баћановић 4, Турудић, Вујичић, Антић, Сладић 2, Тасић, Шапоњић 4. Тренер: Марко Павловић