Рукометаши Црвене звезде Грундфос савладали су Југовић голом Виктора Матичића у последњој секунди утакмице са пола терена 32:31 (17:17) у 13.колу групе А Аркус лиге и стекли битне бодове које ће пренети у плеј-аут.

У веома неизвесној и невероватној завршници црвено-бели су успели да надокнаде минус а затим и дођу до победе. Овог пута срећа је била на страни нашег тима, који је био веома ослабљен одсуством Драшка Ненадића и Радисава Лаковића.

Утакмица је била битна по оба тима и носила је велики улог, бодове који ће се преносити у плеј-аут. Почело је опрезно и након резултатске клацкалице Југовић је серијом стекао три гола разлике на средини првог полувремена (6:9), коју је одржавао до финиша. Звезда је узвратила на исти начин преко Ђуровића, Јовића и Матичића са седам метара за 17:17 после ефикасних првих 30 минута.

И Антон Букилић и Божо Рудић су акценат ставили на одбрану у другом полувремену, што је Звезди донело комплетан повратак и +4 у 40.минуту (25:21), а Југовићу изједначење десет минута касније, (26:26). Уследио је веома узбудљив финиш у којем је Звезда прво преко Хорвата повела, изједначио је Славуљица, а затим управо над Хорватом није свиран чист седмерац, што је искористио голман Миловановић и погодио празан гол за 30:31 на уласку у последњи минут. Успео Мирко Ђуровић између два чувара да изједначи на 31:31, а Југовић је имао играча више после искључења Мајеса и 25 секунди за победнички напад. Ракић је креирао шансу за Радисављевића са крила, Јанко Гемаљевић је зауставио његов покушај пет секунди пре краја, а Хорват брзо проследио лопту Матичићу, који је био бржи од сирене и са пола терена у контри савладао Миловановића за 32:31.

Управо је Виктор Матичић са 15 голова био најефикаснији, по четири гола постигли су Иван Хорват и Мирко Ђуровић.

Црвена звезда ће у плеј-аут пренети шест бодова, а у последњем колу групног дела Аркус лиге гостоваће у Новом Саду, екипи Војводине, пред паузу која нам следи за крај првог дела сезоне.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос – ЈУГОВИЋ 32:31 (17:17)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 150. Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) и Александар Панџић (Зрењанин). Искључења: Црвена звезда 8, Југовић 4 минута. Седмерци: Црвена звезда 8(7), Југовић 7(6).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 4, Хорват 4, Симић, Јовић 2, Гемаљевић, Мајес, Алавања, Матичић 15(8), Благојевић 3, Брети, Маринковић, Кикановић 2, Вучићевић 2, Шљукић, Петровић, Атанасов. Тренер: Антон Букилић

ЈУГОВИЋ: Миловановић 1, Дражић, Момчиловић 1, Драгољевић 1, Босанчић 1, Ракић 6, Славуљица 9(4), Додер, Регодић, Савић, Роган 4, Мирић 5(2), Радисављевић 1, Бозољац, Андрић, Ћеран. Тренер: Божо Рудић