Рукометаши Црвене звезде Грундфос успешно су стартовали у плеј-ауту, победом над нишким Железничаром у „Шумицама“ – 29:19 (11:10).

И поред великих кадровских проблем које и даље прате тим Ратка Ђурковића, Звезда је наставила у истом смеру као и у мечу против Радничког из Крагујевца у Купу. У односу на утакмицу против Радничког у тим се вратио Немања Јовић, а изостали су Сава Радовановић, као и дуже одсутни Урош Симић. За Црвену звезду је дебитовао Марко Кнежевић, који је стигао у току прелазног рока из француског Вилербана.

Утакмица је почела минутом ћутања у част преминуле легенде Црвене звезде, Ракла Лауа.

Прво полувреме је прошлу у малом „грчу“ играча Црвене звезде, што су гости искористили да буду у егалу. Кнежевић је погодио на дебију и постигао први гол, затим је Шљукић био стрелац, а Железничар је брзо одговорио и повео 2:3. Оба голмана су у првом полувремену били на висини задатка. Јанко Гемаљевић је забележио 9 одбрана, уз одбрањени седмерац, док је близу двоцифреног броја интервенција био и његов колега на супротној страни, капитен Нишлија Дарко Стошић.

Уласком Ђуровића Звезда је добила на креативности и пробојности, капитен и пивот Вучићевић је искористио две лопте за Звездину предност после првих 30 минута – 11:10.

Одбрана је била на нивоу, Звезди су била потребан решења у нападу. Лаковић и Алавања нису успевали да пронађу решење са крила за Стошића, али јесте Михаило Шљукић. Серијом од 4:0 Звезда је преузела контролу над утакмицом, а новом серијом до 50.минута и преломила меч за 21:14. Чврста одбрана, контранапади, сигурна решења. Малу сенку на меч бацају неке одлуке арбитара који су биле ван ритма утакмице, али Ратко Ђурковић није дозволио да то утиче на његов тим. За мање од минута Звезда је још три пута тресла мрежу, а Мирко Ђуровић потврдио двоцифрену победу, прву у плеј-ауту, 29:19.

Михаило Шљукић је са 7 голова био најефикаснији, Немања Вучићевић је постигао 5, дебитант Марко Кнежевић и Милош Благојевић по 4.

У првим мечевима плеј-аута Југовић је савладао Мокру Гору, док су у Суботици ремизирали Спартак и Обилић. Пролетер је био слободан и који и даље држи прву позицију са 10 бодова, Спартак и Црвена звезда имају по 8, Мокра Гора 7.

Управо је Мокра Гора наредни противник нашег тима, утакмица се игра у Краљеву 5.марта у 18 часова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос – ЖЕЛЕЗНИЧАР 29:19 (11:10)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 100. Судије: Бранислав Ненадић и Дарко Стефановић (Београд). Искључења: Црвена звезда 16, Железничар 4 минута. Седмерци: Црвена звезда 2(2), Железничар 2(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 3, Дабовић, Јевтовић, Јовић 2, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Матичић 3, Благојевић 4, Алавања 1, Богуновић, Лаковић, Вучићевић 5, Шљукић 7, Милошевић, Кнежевић 4(2). Тренер: Ратко Ђурковић

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Благојевић, Бишевац 4(1), Вељовић, Петровић, Ђорђевић, Младеновић, Ивановић, Миљковић, Стошић, Милосављевић 3, Стефановић, Костић 2, Пискулић 1, Милутиновић 8, Долић 1. Тренер: Мирослав Ђорђевић