Рукометаши Црвене звезде Грундфос савладали су у претпоследњем колу плеј-аута АРКУС лиге суботички Спартак у „Шумицама“ 32:22 (16:13) и обезбедили прво место у доигравању за опстанак.

У последњем мечу на свом паркету црвено-бели су без проблема остварили и шести тријумф у плеј-ауту. Ратко Ђурковић је урадио велики посао ове зиме, иако је дошао две недеље пре првог меча против Радничког из Крагујевца у Купу, а месец дана пре старта доигравања за опстанак.

Са само једним новим играчем (Кнежевић) Звезда је успела да надигра све противнике, „саплела“ се само у Краљеву против Мокре Горе. И повреде и статистика – Звезда је тим који је зарадио највише искључења (68 минута) и против којег је свирано највише седмераца, чак 38 – све је било насупрот Ђурковића и тима који је остао на окупу. Али, остварен је циљ и после меча у Зрењанину, мисли ће бити усмерене ка наредној сезони.

Прва половина полувремена припала је Спартаку. Повели су гости 0:2, Ђуровић са три гола донео 3:2, да би затим креирали +3 које је потврдио Урош Радосављевић, (7:10). Заиграли су боље у одбрани црвено-бели, серијом 5:0 преокренули резултат на 12:10, Спартак стигао до 12:12, а Симић и Кнежевић погодили за 16:13 за полувреме. Звезда је примила само 3 гола за 14 минута. У 24.минуту искључен је тренер Спартака Бојан Бутулија.

У наставку, Звезда је брзо сломила отпор Спартака и наставила серију између два полувремена до 21:13, укупних 7:0. У серијама су изабраници Ратка Ђурковића постизали поготке, Јелић био сигуран на голу, заиставио је три седмерца и постигао погодак, а у 53.минуту Звезда је имала максималних 31:19. Спартак је до краја успео да смањи минус до 32:22, голом Јакше Вјешице.

Мирко Ђуровић је био најефикаснији са 8 голова, по 5 су постигли Урош Симић и Милош Благојевић, док је за играча меча изабран Димитрије Јелић.

Из АРКУС лиге су испали Мокра Гора, Спартак и Железничар. У наредној сезони лига ће имати 12 клубова, биће јединствена са плеј-офом, а пол позицију за повратак има Кикинда, док ће Топличанин и Врање у међусобном сусрету одлучивати ко ће бити други члан елите.

У последњем колу, 7.маја Црвена звезда гостује екипи Пролетера у Зрењанину.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос – СПАРТАК 32:22 (16:13)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 100. Судије: Горан Ковач (Косовска Митровица) и Срђан Милосављевић (Звечан). Искључења: Црвена звезда 8, Спартак 14 минута. Црвени картон: Бојан Бутулија (Спартак, тренер). Седмерци: Црвена звезда 3(3), Спартак 8(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 8(2), Симић 5, Јовић 2, Радовановић 3(1), Гемаљевић, Мајес 3, Јелић 1, Благојевић 5, Алавања 3, Богуновић, Лаковић, Вучићевић 3, Стојановић, Шљукић, Кнежевић 1. Тренер: Ратко Ђурковић

СПАРТАК: Мрвовић 2, Мискин, Милуновић 6, Ивић, Вјештица 1, Потпара 1, Спремо 1(1), Радосављевић 5(2), Иванчевић 4, Симић, Вукадиновић 2, Тасић, Вуковић, Војводић. Тренер: Бојан Бутулија