Никола Перић, млади голман, друго је појачање Црвене звезде.

Никола је син прослављеног репрезентативца и бившег селектора Србије, легенде Црвене звезде и једног од најбољих голмана свих времена, Дејана Перића. Са Црвеном звездом је потписао трогодишњи уговор.

Рођен је 2003. године, долази из Динама из Панчева, где је у протекле две сезоне дебитовао у сениорском рукомету. Члан је јуниорске репрезентације Србије, са којом се тренутно налази у Португалу на Европском првенству. Континентални шампионат је на програму од 7. до 17. јула 2022, а Србија се налази у групи Д у којој ће одмерити снаге са селекцијама Немачке, Исланда и Италије. Уз Николу, у тиму наше репрезентације је и лево криво, Урош Симић.

Никола је имао од кога да упија знање, а у Црвеној звезди ће радити са Жељком Хорњаком, познатим рукометним голманом и тренером голмана, који ће од нове сезоне бити део стручног штаба Ратка Ђурковића. Појачаће конкуренцију на голу уз Јанка Гемаљевића и Димитрија Јелића.

Драго нам је што је Никола сада у Црвеној звезди. Мислим да је то дивна ствар, син је једног од најбољих голмана свих времена, Звездине легенде и нашег пријатеља, Дејана Перића. Велики је таленат, ми верујемо у њега, али пред њим је и велики рад. Имаће простора за напредак у раду са истакнутим тренером, Жељком Хорњаком, истакао је генерални директор Црвене звезде Грундфос, Ненад Перуничић.

Таленат Николе Перића потврђује и Драган Шкрбић, председник Управног одбора РК Црвена звезда Грундфос.

Препознали смо његов таленат и то да може да повећа квалитет и на голу и саме екипе, и то је први корак његовог доласка у Црвену звезду. Сигурни смо да уз Жељка Хорњака може да напредује. Породична традиција и његов отац, Дејан Перић, легенда Црвене звезде и рукомета су свакако додатан мотив. Звезда је наша кућа, кућа за све нас. Уз његов таленат верујемо да ће нам помоћи да дођемо до заједничких циљева. Желим му пуно среће.

Легендарни ас Дејан Перић дрес Црвене звезде носио је до 1993. године, а затим је уследио трансфер у Атлетико из Мадрида. Каријеру је започео у дресу Динама из Панчева, а бриљирао на голу Теукра, Цеља пуних девет година, затим Барселоне и Веспрема и за крај каријере поново Цеља. Два пута је био првак Европе, узастопни, са Цељем и Барселоном. Био је асистент, затим и селектор репрезентације Србије (2014-2016), а као тренер голмана радио је у Вардару, репрезентацији Русије и данас Фуксеу из Берлина.

Срећан сам и изузетно поносан да је дошло до сарадње између Црвене звезде и Николе, што је уследио позив Ненада Перуничића и Драгана Шкрбића. У наредне три године ће имати јединствену прилику да напредује и расте у великом клубу, клубу са огромном традицијом и за свако поштовање, великом бренду какав је Црвена звезда. Сигуран сам да ће се у таквом окружењу, и људи који воде клуб и стручног штаба – Ненада Перуничића, Драгана Шкрбића, тренера Ратка Ђурковића, Жељка Хорњака и Огњена Кајганића, и својих саиграча, изборити за своју шансу. Нико није постао шампион без притиска, али налази се у клубу где може да постане бољи човек и спортиста, и надам се, понесе незаборавне успомене. Од мене ће увек имати здраву, велику и реалну подршку. Морам да изразим моју личну захвалност Динаму из Панчева, који је прихватио Николу по доласку из Словеније, кроз Академију су препознали таленат и дали му прилику да претходне две године добије шансу и на сениорском нивоу.

Од Перића до Перића на голу Црвене звезде прошло је 35 година.

Ја верујем у судбину, прошло је тачно 35 година када сам из Панчева дошао у Црвену звезду, сада је Никола у тој ситуацији. У спорту и послу нема компромиса и сентименталности. Ја бих био пресрећан, верујем да ће тако и бити, уз Божји благослов, када би Никола оправдао очекивања у оваквом клубу. Као родитељу, мени је најбитнији развој њега као младог човека, на том путу и развој као голмана, опредељења које је изабрао. Мислим да ће у Црвеној звезди напредовати уз Жељка Хорњака. Ја сам срећан и задовољан када је и он срећан и задовољан. Срећан сам што је у Звезди, закључио је један од најбољих голмана свих времена, чији је наследник кренуо његовим стопама.

Никола, добро дошао у Црвену звезду!