Рукометаши Црвене звезде Грундфос уводним састанком и првим тренингом у „Шумицама“ започели припреме за нову сезону.

Тренер Ратко Ђурковић је окупио играче, њих 21 је било на располагању, оправдано је изостао само Рамзи Мајдуб, који ће се екипи придружити у уторак. Пре тренинга играчи су одрадили заказане медицинске прегледе, а затим се после састанка спустили на паркет „Шумица“ и одмах прионули на рад.

Екипа ће у среду кренути пут Уба, где ће провести 9 дана и одиграти једну пријатељску утакмицу, против домаћина Уба.

Прозивци су присуствовали голмани Јанко Гемаљевић, Димитрије Јелић и Никола Перић, Немања Вучићевић, Драшко Ненадић, Милош Бујишић, Бранко Канкараш, Ротем Сегал, Ђорђе Мајес, Мирко Ђуровић, Иван Хорват, Марко Кнежевић, Андрија Алавања, Душан Шмигић, Урош Симић, Милош Благојевић, Урош Колунџић, Михаило Шљукић, Филип Милошевић, Сава Радовановић и Виктор Матичић, који је пружио подршку саиграчима и друговима на првом тренингу. Тренеру Ратку Ђурковић помоћни тренер биће Антон Букилић, а појачање црвено-белих у стручном штабу је легендарни голман Жељко Хорњак, тренер голмана.

Тренер Ратко Ђурковић је био видно расположен, као и играчи, поводом окупљања и почетка припрема.

После паузе која је прошла врло брзо, пре свега, због тога што смо се трудили да нађемо играче који нам одговарају како бисмо склопили екипу, дошао је и дан да „упалимо моторе“ и кренемо. Мислим да то што смо желели у прелазном року да смо и 95% завршили. Постоји могућност за још нешто, али мислим да је и ово довољно. Следи рад, остаје нам да радимо и да уживамо у раду. Има играча који су нови, који треба да се уклопе, али судећи према првом тренингу свиђа ми се атмосфера, њихова жеља и радост за окупљањем и почетком припрема. Оно што је важно јесте да смо обезбедили довољан број припремних утакмица како би сви добили шансу и како бисмо видели где смо, шта смо, колико смо јаки и колико смо близу наших високих циљева ове године.

Екипа се у среду сели на Уб, где ће уз рад са лоптом пажња бити на физичкој спреми. У Убу ће црвено-бели одиграти и први припремни меч.

– То нам је прилика и да се физички припремимо и да се још више сјединимо као група, да се упознамо. Бићемо девет дана упућени једни на друге и мислим да ће нам то са више аспеката користити. Тамо ћемо сигурно имати врхунске услове и за рад и за одмор. Планирана је једна пријатељска утакмица против прволигаша, екипе Уб. Радујем се што ћемо провести важан и најтежи део припрема тамо. Играчи су добили план како ће се одвијати тај део програма, а после повратка са Уба акценат ће бити на тактичком плану и одигравању планираних припремних утакмица.

Црвена звезда нову сезону АРКУС лиге отвара против екипе Динама из Панчева у „Шумицама“.

– Увек водим тиме да се концентришем на оно што ми имамо и желимо. И ја верујем у оно што имамо. Јасно је да смо у расположењу да идемо на победу и јесте да је почетак важан. Ми ћемо дати све од себе да тај почетак буде успешан и да се покажемо у правом светлу. По ономе што је нормално да буде, први фаворит наредне сезоне је првак, Војводина. Затим, екипа која је уложила и највише ове године, Динамо из Панчева, који нам долази у првом колу, управо. Ми морамо, са наше стране, да дочекамо старт спремни. А када смо спремни не постављам питање ко ће победити у првом колу.

Срећно, црвено-бели!