Рукометаши Црвене звезде освојили су четврти пехар на Меморијалном турниру у Ваљеву који је посвећен легендарном тренеру, Николи Гужви Јевремовићу.

У финалу 10. Мемоијалног турнира „Никола Гужва Јевремовић“ црвено-бели су били успешнији од црно-белих 26:24 (13:12) и након 2014., 2017. и 2019. године и четврти пут подигли пехар и изједначили се са Металопластиком. По један освојен пехар имају екипе Уба и управо „вечитог ривала“.

У полуфиналу изабраници Ратка Ђурковића су савладали Дубочицу 54 из Лесковца 33:26 (15:11). Осим на старту, када су лесковчани имали предност и иницијативу, преостали ток меча је припао нашој екипи. Најефикаснији са осам голова био је најновије појачање, повратник Петар Панић.

Прошле године у полуфиналу, ове године у утакмици за пехар, Црвена звезда Грундфос је савладала „вечитог ривала“. Од почетка је екипа Ратка Ђурковића имала предност, игру, а у другом полувремену је захваљујући одбранама голмана Јелића и Гемаљевића стечену разлику, без проблема, одбранили и сачували победу – 26:24.

За најбољег играча проглашен је Марко Кнежевић играч Црвене звезде Грундфос, а пехар намењен победнику подигао је заједно са екипом капитен Драшко Ненадић.

Црвено-беле очекује и пријатељска провера против Југовића наредне недеље. Меч првог кола АРКУС лиге против Динама из Панчева на програму је 21.септембра.

Велико хвала господину Драгану Крунићу из Ваљева на уступљеној фотографији.