Црвена звезда је у првом мечу 7.кола АРКУС лиге, у дербију српског рукомета, поражена од Металопластике у „Шумицама“ 28:30 (15:14).

Нису успели Звездини рукометаши да прекину негативан низ од осам узастопних пораза од Металопластике. Имали су црвено-бели више од игре, вођство, контролу над утакмицом у једном периоду, затим прилику за повратак, али и велики број техничких грешака које су недопустиве за мање рангове такмичења.

Ратко Ђурковић није могао да рачуна на Ротема Сегала, којег чега дужа пауза услед повреде стопала, као ни на Николу Перића, који је због повреде рамена пропустио још једну утакмицу.

Реакција на лоше издање у „вечитом дербију“ није изостала, али фалило је црвено-белима концентрације и прибраности у кључним тренуцима. И поред податка да је Металопластика имала свега шест минута искључења, од тога једно међусобно, као да је први седмерац на мечу свиран за Звезду у 41.минуту, Звезда је у неким периодима утакмице играла добру одбрану.

Четири промене вођства, два преокрета у првом полувремену. Звезда је имала 4:2 преко Уроша Колунџића, Металопластика одговорила до полувремена и повела 6:8, а серијом 4:0 црвено-бели дошли до 10:8. Бриљирао је Бранко Канкараш, искористио је сваку добијену лопту, непогрешив (9 од 9). Арсић је зауставио ударце Ђуровића и Панића и спречио Звезду да продужи серију и дође до три гола разлике. Металопластика је искористила пет од шест пенала у првом полувремену и већину голова постизала са крила преко Срдановића, односно, из контранапада. Предност на полувремену нашем тиму донео је Мајдуб, 15:14.

Црвена звезда је имала вођство и контролу до 41.минута гола Петра Панића из првог седмерца на мечу за 21:19. Тада је после грешке гостију уследио контранапад и грешка у додавању, а контранапад на другој страни је искористио Божидар Симић. И у наредном нападу је додата лопта у руке противнику, Азиз је искористио један на један са Гемаљевићем за изједначењем, а после пречке Петра Панића још једном је Тунижанин био прецизан. Серију Металопластике након нове грешке искористио је Миловановић за 21:23, Ратко Ђурковић је био приморан на тајм-аут. Мајдуб је прекинуо серију Металопластике, која је до 51.минута одржавала разлику, а затим је поново Звезда успела да се врати у меч. Панић није погодио други пут са седам метара, Колунџић је исправио Симићев промашај у контранападу, а затим су Канкараш и Мајдуб у новој контри погодили за 27:27, 55.минут и тајм-аут Владана Матића. Азиз погађа два пута, Мајдуб не користи зицер, а након нове грешке у додавању, директно у руке противнику, следи контранапад и гол Миловановића. Бујишић је поставио коначних 28:30, а Звезда имала прилику тридесет секунди до краја преко Мајдуба да дође до наде и прилике за реми, али Мајдуб није био прецизан.

Најефикаснији је био Бранко Канкараш са 9 голова, 9 од 9, нажалост, његова сјајна партија није крунисана успешним резултатом. Милош Бујишић је постигао пет голова, Рамзи Мајдуб четири.

У наредном колу, Црвена звезда дочекује Дубочицу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – МЕТАЛОПЛАСТИКА 28:30 (15:14)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 350. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Искључења: Црвена звезда 12, Металопластика 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 2(1), Металопластика 6(5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 1, Хорват, Симић 2, Ненадић 1, Мајдуб 4, Колунџић 3, Панић 3(1), Гемаљевић, Мајес, Јелић, Шмигић, Вучићевић, Кнежевић, Бујишић 5, Шљукић, Канкараш 9. Тренер: Ратко Ђурковић

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић, Карић, Јевтић 2, Срдановић 4, Мирковић, Миловановић 3, Азиз 11(3), Терзић 1, Иванић, Арсић, Дамјановић, Симић 2, Брајовић 5(2), Петровић, Дакић 2. Тренер: Владан Матић