Након два негативна резултата у дербијима против вечитог ривала и Металопластике, Црвена звезда је у оквиру 8.кола АРКУС лиге савладала Дубочицу у „Шумицама“ – 31:25 (17:10).

Током највећег дела утакмице, посебно током првог полувремена, Црвена звезда је имала потпуну контролу над утакмицом и могла већ у првом делу игре да обезбеди довољну залиху пред наставак. Захваљујући прекаљеном Мирославу Коцићу на голу Лесковчана Звезда је на полувремену имала „само“ седам голова разлике.

У раној фази су Звездини момци дошли до предности, два гола Симића и Ненадић за 5:2 у 5.минуту, да би са два гола Бранко Канкараш донео сигурних 10:5 у 15.минуту. Звезда је играла чврсту одбрану, користила транзицију, али је Коцић у неколико наврата успевао да сачува свој гол. Зауставио је седмерац Бујишића 26.минуту, пре тога је Ненадић погодио пречку, али су црвено-бели головима у серији ломили противника. Пред улазак у последњи минут Рамзи Мајдуб је погодио за 17:10.

У наставку су се тргли гости, успели да смање минус, Коцић је наставио да брани све што је могао, Ненадић и Хорват су атрактивним головима дизали самопоуздање екипи. До 45.минута изабраници Ратка Ђурковића су контролисали пет голова разлике, а Андрија Атанасковић је донео 26:23 у у 52.минуту. Звездин пад енергије и концентрације гости нису имали снаге да искористе. Коцић је успевао да заустави покушаје Симића и Мајдуба са крила, али је у финишу бронзани јуниор успео да пронађе решење и са три гола приближи Звезду тријумфу. Бивши рукометаш Црвене звезде Александар Павловић је постигао последњи гол за Дубочицу у 54.минуту, а Бранко Канкараш и Мирко Ђуровић са два гола потврдили победу и поставили коначних 31:25.

Најефикаснији, уједно поново играч утакмице, био је Драшко Ненадић са 9 голова, Урош Симић је постигао шест, Мирко Ђуровић пет, Рамзи Мајдуб четири.

Црвену звезду у среду очекује утакмица Купа Београда против Лавова, а затим и гостовање у Прокупљу, екипи Топличанина наредног викенда.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – ДУБОЧИЦА 31:25 (17:10)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 150. Судије: Горан Ковач и Срђан Милосављевић (Косовска Митровица). Искључења: Црвена звезда 4, Дубочица 4 минута. Седмерци: Црвена звезда 5(4), Дубочица 3(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 5, Хорват 1, Симић 6, Ненадић 9(4), Мајдуб 4, Колунџић 1, Панић, Гемаљевић, Мајес, Јелић, Шмигић, Кнежевић, Перић, Бујишић 2, Шљукић, Канкараш 3. Тренер: Ратко Ђурковић

ДУБОЧИЦА: Цветковић 1, Стефановић, Милићевић 5(3), Радуловић 1, Миловановић, Мађар, Денић, Митровић 1, Спасић 1, Атанасковић 7, Ристовић 4, Столић 2, Радисављевић 1, Павловић 2, Коцић, Арђелан. Тренер: Синиша Мичић