У оквиру 16.кола АРКУС лиге у Каћу, црвено-бели су поражени до Југовића 31:29 у дворани “Храм”.

Пораз који је Црвену звезду удаљио од трке за плеј-оф и “одузео” из руке прилику да у директним мечевима црвено-бели сами одлучују о својој судбини ове сезоне.

Испустила је екипа Ратка Ђурковића прилику да се потврди после победе над Радничким из Крагујевца. Прво полувреме је донело пет промена вођства, много несигурности и негде је гол Николе Ковачевића седам секунди пре истека времена за крај полувремена дао крила домаћој екипи.

Црвена звезда је прва повела, Југовић стизао, а и поред вођства од 6:8 у 16.минуту црвено-бели нису успели да наставе у истом ритму, што је Југовић искористио да поведе 9:8. У укупној серији 6:1 Југовић је дошао до 12:9, уз два гола Нинкова, затим и 14:11 у 26.минуту и изгледало је да ће задржати разлику, али је уследио одговор Црвене звезде. По два гола Бујишића и Сегала за 14:15, које је анулирао Ковачевић поменутим голом у финишу за 15:15 пред одмор.

И на старту другог полувремена Звезда је имала предност од два гола и затим стала у 45.минуту. Југовић је веома брзо стекао пресудну разлику, головима из контри, али највише захваљујући голману Милану Косановићу, који је зауставио седмерац Сегала, ударце са крила Симића и Матичића, а затим се и уписао у стрелце након нове одбранеза 29:23 у 52.минуту. Домаћи су шест голова разлике контролисали до 57.минута када је Саша Терзић постигао, испоставиће се, последњи погодак за своју екипу за 31:25. Ипак, велику шансу су играчи Црвене звезде пропустили у самом финишу, а Косановић био јунак меча. Бивши голман Црвене звезде је зауставио још два седмерца, Симићу а затим и Бујишићу у последњем минуту и спречио велики повратак машег тима. Сенку на меч бацила одлука арбитара да Ивану Хорвату досуде два минута искључења, а затим и још једно због протеста, након једног дуела и веома очигледног симулирања Травара, а да Драгољевић прође некажњено за скривљени седмерац у последњим секундама над Матичићем. Звезда је у серији 4:0 преко Хорвата, Бујишића и Матичића дошла до 31:29, а након одбране Перића имала прилику да смањи заостатак. Косановић је одбранио поменути седмерац Бујишићу и одбранио победу своје екипе.

Црвена звезда је сада три бода иза панчевачког Динама, пет иза “вечитог ривала” и не држи више ситуацију у својим рукама.

Са 7 голова најефикаснији је био Ђуровић, Сегал је постигао пет, по 4 Бујишић и Матичић.

У наредном колу Звезда дочекује Рудар из Костолца.

ЈУГОВИЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС 31:29 (15:15)
Каћ, хала: “Храм”. Гледалаца: 800. Судије: Душан Цветковић и Игор Николић (Лесковац). Искључења: Југовић 16, Црвена звезда 14 минута. Седмерци: Југовић 2(1), Црвена звезда 9(6).

ЈУГОВИЋ: Скубан, Кукић, Ковачевић 8(1), Драгољевић 3, Видојевић 3, Травар 1, Косановић 1, Регодић 3, Бурсаћ, Нинков 4, Терзић 1, Дражић, Бошковић 5, Петровић, Абаџић. Тренер: Владица Стојановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 7(3), Хорват 1, Симић 2(1), Ненадић 1, Колунџић 1, Радовановић, Гемаљевић, Мајес 1, Јелић, Сегал 5(2), Матичић 4, Шмигић, Кнежевић 1, Перић, Бујишић 4, Канкараш 2. Тренер: Ратко Ђурковић