Рукометаши Црвене звезде Грундфос поражени су у Лесковцу од Дубочице у оквиру 21.кола АРКУС лиге – 34:26 (18:13).

Након победе у “вечитом дербију” и проблема у ростеру и ротацији које су узроковане повредама након утакмице, “Звездина кола” су опет отишла два корака низбрдо. И поред велике подршке у СРЦ “Дубочица” црвено-бели нису успели да узврате победом.

Као и у Шапцу, домаћин је и овог пута брзо стекао предност, касније контролисао и повећавао и успео да слави високом разликом. Разлика у квалитету и показано на терену је у диспаритету. После уводних 4:1 за Дубочицу, Звезда је успела да дође до 6:4, али је убрзо затим Дубочица “отишла” на 8:4, 10:6 и 15:8 у 20.минуту. Пет голова разлике домаћи су контролисали до краја полувремена, када је Шмигић у контри поставио 18:13 пред одмор.

У наставку, Звезда без отпора, Дубочица лако до голова и двоцифрене разлике у 50.минуту (30:20). Ипак, у финишу се Звезда тргла и успела да колико толико ублажи тежак пораз – 34:26.

Седам голова Ђуровића, пет Хорвата, по три Шмигића и Шљукића.

У следећем колу у “Шумице” стиже Топличанин, прилика да се прекине негативан низ и сачува пето место, које “меркају” управо Дубочица и Раднички из Крагујевца са бодом мање.

ДУБОЧИЦА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС 34:26 (18:13)
Лесковац, хала: СРЦ “Дубочица”. Гледалаца: 1400. Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) и Александар Панџић (Зрењанин). Искључења: Дубочица 10, Црвена звезда 6 минута. Црвени картон: Лазар Анђелковић (Дубочица). Седмерци: Дубочица 5(4), Црвена звезда 7(3).

ДУБОЧИЦА: Цветковић, Стефановић, Милићевић, Радуловић 2, Трајковић 1, Мађар, Митровић 1, Спасић 2, Атанасковић 5, Ристовић 8, Столић 5, Павловић 1, Анђелковић 7, Коцић, Арђелан. Тренер: Ђорђе Теодоровић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 7, Хорват 5(3), Симић, Колунџић 2, Радовановић 2, Гемаљевић, Мајес, Алавања, Јелић, Матичић 1, Шмигић 3, Пантић 2, Перић, Бујишић 1, Шљукић 3. Тренер: Ратко Ђурковић