У СД Црвена звезда обележен је почетак припрема мушком и женског рукометног клуба и одбојкашица Црвене звезде, које су поздравили и пожелели срећну и успешну сезону, као и добродошлицу новим члановима, председник УО СД Црвена звезда Звездан Терзић и генерални секретар Зоран Аврамовић.

А нових имена у рукометном клубу је пет. Први тренер у предстојећој сезони биће Антон Букилић, који је на клупи заменио Ратка Ђурковића и имаће на располагању петорицу новајлија – голмана Николу Радовановића, пивотмена Борислава Урту, средњег бека, повратника Александра Павловића, десно крило Николу Јелисића и левог бека Немању Ђурашковића.

Радовановић (25) је протеклу сезону провео у екипи Скопља 2020 и био један од најбоље оцењених чувара мреже шампионата Северне Македоније. Боравак у Скопљу је био први инострани за некадашњег јуниорског репрезентативца, који је каријеру започео у београдског Рукобелу, а затим био део Динама из Панчева и Рудара из Костолца.

Урта (23) стиже из редова панчевачког Динама, чији је члан био претходне три сезоне. Рођени Зворничанин је прве кораке направио у матичној Дрини, био је део млађих категорија Црвене звезде, а наступао пре Динама и за Пожаревац, Нови Београд, Врање и Партизан.

Павловић (29) је добро познато лице у Црвеној звезди. Са нашим тимом је у првом боравку у клубу освојио Куп Србије 2017. године. Изданак нишке школе рукомета је осим за матични Железничар наступао за Белу Паланку, Дубочицу и Хајдук Вељко.

Јелисић (19) је један од наталентованијих играча са простора Републике Српске и БиХ. Већ са 15 година је наступао за Јединство из Брчког, а затим и за Слогу из Прњавора и Славију из Источног Сарајева одакле је и стигао на Маракану.

Ђурашковић (23) покрива позиције левог и средњег бека, прошао је све млађе категорије и забележио је наступе и за сениорски тим репрезентације Црне Горе. Рођен је у Беранама, стасао у Иванграду, Беранама и Рудару из Пљеваља, а затим градио каријеру играјући за Босну, Хапоел Ришон ЛеЦион, Котбус и Куманово у протеклој сезони.

Екипу ће предводити капитен Драшко Ненадић, уз помоћ саиграча из протекле сезоне: Милоша Бујишића, Виктора Матичића, Уроша Колунџића, Саву Радовановића, Михаила Шљукића, голмана Алексу Богуновића, Душана Шмигића, Ђорђа Мајеса и Страхиње Пантића, док је Иван Хорват у процесу опоравка. Тиму су прикључени и најталентованији јуниори, који ће потписати професионалне уговоре, чиме ће се наставити пракса из протекле сезоне.

Црвену звезду су напустили током лета Мирко Ђуровић (Бенидорм), Урош Симић (Металопластика), голмани Никола Перић (Раднички Крагујевац), Димитрије Јелић (Партизан) и Јанко Гемаљевић (Тиквеш Кавадарци), Андрија Алавања (Уб), као и Ротем Сегал (Бијер).

Антон Букилић и екипа ће прву проверу имати 16. августа против Уба, затим ће уследити двомеч у Бањалуци против Борца, док ће Црвена звезда почетком септембра учествовти на турниру у Румунији.

Нова сезоне Суперлиге стартује средином септембра.