Рукометаши Црвене звезде Примобет савладали су Раднички у Крагујевцу резултатом 26:25 (15:13) у 15. колу Супер рукометне лиге Србије.

Крагујевчани су боље почели меч и дошли до предности коју су увећавали. У 22. минуту било је 12:8 за домаће, али је Звезда имала одговор. Црвено-бели су нанизали пет голова и поготком Шљукића повели са 13:12. Са два брза гола Шмигића у завршници првог полувремена Звезда је на одмор отишла са вођством од 15:13.

Црвена звезда је у другом полувремену успела да задржи стечено вођство. Раднички је покушавао да дође до изједначења, имао неколико прилика за то, али су црвено-бели одолели свим нападима домаћих и из Крагујевца се враћају са два бода – 25:26.

Сјајну партију пружио је Душан Шмигић који је постигао 7 голова. По пет су постигли Михаило Шљукић и Милош Бујишић, а по четири Урош Колунџић и Сава Радовановић.

Са овом победом црвено-бели су „побегли“ Радничком на 3 бода на 6. месту на табели. Наредног викенда, у недељу 18. фебруара од 18 часова, очекује нас „вечити дерби“ када ће Црвена звезда Примобет угостити Партизан.

РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРИМОБЕТ 25:26 (13:15)

Крагујевац – Дворана: СХ Језеро. Судије: Иван Мошорински и Александар Панџић. Искључења: Раднички 4, Црвена звезда 8 минута. Седмерци: Раднички 3(2), Црвена звезда 3(1).

РАДНИЧКИ: Ђерић, Вељковић, Маљевић, Станисављевић 4(2), Давидовић 3, Мутавџић 3, Перић, Мојсиловић, Касаловић 2, Баруџић 6, Кнежевић, Утвић 3, Станојев 3, Панић 1, Станојевић, Барјактаревић. Тренер: Драган Штудер.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРИМОБЕТ: С.Радовановић 4, Ненадић, Урта, Андрејевић 1, Тривуновић, Богуновић, Мајес, Шмигић 7(1), Бујишић 5, Петрић, Н.Радовановић, Шљукић 5, Павловић, Колунџић 4, Ковачевић, Јелисић. Тренер: Недељко Матић.