Спортско друштво Црвена звезда прославило је у понедељак 4. марта 2024. године 79. рођендан, а тим поводом у Медија центру ФК Црвена звезда на стадиону „Рајко Митић“ окупили су се бројни спортисти, руководиоци и легенде црвено-беле породице и на тај начин је обележн још један рођендан, под слоганом „Ја сам године провео са тобом“.

У години за нама спортисти Црвене звезде су бележили сјајне резултате. И поред бројних проблема, нови пехари и нове медаље су се нашле у трофејним витринама наших клубова. Клубови СД Црвена звезда су у 2023. години освојили 45 екипних трофеја, 25 пехара у сениорској конкуренцији и 20 титула у млађим категоријама.

СД Црвена звезда прогласило је најбоље спортисте и клубове нашег спортског друштва и уручило им признања, а Награду за животно дело добио је и легендарни рукометаш и некадашњи тренер Црвене звезде Јовица Цветковић.

Један од најбољих српских рукометаша и један од најбољих стрелаца у историји нашег клуба Јовица Цветковић за Црвену звезду је играо од 1977. до 1984. године. Током осамдесетих година био је најбољи играч и стрелац Југославије, а највећи успех са Црвеном звездом је освајање другог места у сезони 1982/83. Годину дана је провео у Металопластици са којом је постао шампион Европе 1985, а затим се вратио у Црвену звезду и провео још две године.

Са репрезентацијом је освојио златну медаљу на Светском првенству у Швајцарској 1986. када је био и један од најбољих играча света, а учествовао је на Олимпијским играма 1980. у Москви. Тренерску каријеру је почео у нашем клубу и у два мандата освојио две шампионске титуле 1997. и 2004. године. Остао је упамћен по свом разорном шуту и голгетерским способностима.